26 Mayıs 2018 Cumartesi

Yol Kenarı (2017)

Tayfun Pirselimoğlu'nun Son Filmi Yol Kenarı (2017) Vizyonda


   Tayfun Pirselimoğlu'nun yazıp yönettiği Yol Kenarı (2017), 25 Mayıs 2018 günü sinemalarda gösterilmeye başlandı. Dram türündeki filmde görüntü yönetmenliğini ise Pirselimoğlu ile daha önce 'Ben O Değilim' filminde birlikte çalıştıkları Andreas Sinanos yaptı. Andreas Sinanos ses getiren birçok filminin yanı sıra, Yunanlı yönetmen Theo Angelopoulos’un “Zamanın Tozu”, “Ağlayan Çayır” filmlerinde de görüntü yönetimini üstlenmişti.
   Türkiye prömiyerini 37. İstanbul Film Festivali’nde yapan Yol Kenarı, siyah beyaz olarak çekildi.
Yol Kenarı (2017) Poster

Yol Kenarı (2017) Konusu

   Fırtınalı deniz ile gür ormanlar arasına sıkışıp kalmış bir kasabaya kıyamet, korkutucu işaretleriyle yaklaşmaktadır. Çözümlenemeyen ölümler ve gizemli doğa olayları, Deccal'ın gelişinin işaretidir. Genç bir adam, cinnetin eşiğindeki kasabaya gelir ve kasabanın kahvesinde çalışmaya başlar. Genç adamın tutulduğu hemşire bir gün, adamın sırtındaki lekeyi görür. Dedikodu hızla yayılır ve kasabadakiler genç adamın Mehdi olduğuna inanmaya başlar.
Yol Kenarı (2017) Tansu Biçer ve Ercan Kesal

Filmin Künyesi

Diğer Adı: Na uboczu / Yönetmen - Senaryo: Tayfun Pirselimoğlu / Görüntü Yönetmeni: Andreas Sinanos / Müzik: - / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Yapım: Mitra Filmcilik / Türkiye, Yunanistan / 2017 / Süre: 119' / Gerilim, Dram
Oyuncu Kadrosu:
Tansu Biçer, Nalan Kuruçim, Taner Birsel, Ercan Kesal, Rıza Akın, Haydar Şişman, Müfit Kayacan, Murat Kılıç, İsrafil Köse, Sarp Aydınoğlu, Sencar Sağdıç, Melih Düzenli, Birol Engeler, Emrah Topal, Selena Yavuz, Ömer Usta, Atilla Sacir, Cengiz Aydoğdu, Sukur Dorul, Resad Baser 

Tayfun Pirselimoğlu Hayatı, Filmleri:

   Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni bitiren Tayfun Pirselimoğlu, Viyana'da resim ve gravür okudu. Çok sayıda sergi açan yönetmen, sinemaya senarist olarak başladı. Pirselimoğlu’nun edebiyatçı kimliği de bulunuyor. Yönetmen, ilk romanı olan Çöl Masalları’nı 1996 yılında yazdı. Bu kitabını başkaları takip etti.
Tayfun Pirselimoğlu

   Çektiği filmlerle seyirci arasında bir mesafe olması gerektiğine inanan ve bu doğrultuda filmler çeken yönetmenin istediği ise filmin sorduğu sorulara seyircinin cevap vermesi. Yani izleyicinin filmi anlamak için çaba göstermesi. 
Tayfun Pirselimoğlu'nun yazıp yönettiği sinema filmleri ise şöyle sıralanıyor;

Yol Kenarı (2017), Dram
Ben O Değilim (2013), Suç
Saç (2010), Dram
Pus (2010), Dram
Rıza (2007),  Dram
Hiçbiryerde (2002),Dram

2 yorum:

  1. Gizemli olaylara, bilinmeye, doğaüstü konulara hep ilgi ve merak duyuyoruz. Bu yüzden Yol Kenarı filminin de ilgi çekebileceğini düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yol Kenarı'nın kaliteli bir film olduğunu düşünüyorum. Sinema müdavimlerinin ilgisini çekecektir, yani öyle umuyorum Nahide hanım :)

      Sil